כאבי שוקיים ואי ספיקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/07/2008 | 13:52 | מאת: מורן

שלום, אני סובלת זה מספר חודשים מכאבי שוקיים חזקים שלא מאפשרים לי לעסוק בספורט (רכיבת כביש אינטנסיבית). עברתי בדיקת דופלר ומתברר שיש לי אי ספיקה בורידים השטחיים בשתי הרגליים. כמו כן, התגלתה קרישיות יתר בדם. עברתי גם בדיקת רקמות שרירים בשוקיים והכל תקין. האם אי ספיקה ורידית יכולה לגרום לכאבי שוקיים חזקים? יכול להיות גורם אחר? כרגע הכאבים כמעט נעלמו, אך הוצע לי ניתוח לייזר לניטרול הורידים. האם מומלץ? תודה.

אי ספיקה אכן עלולה לגרום לכאב שתארת. גם סיבות נוספות עלולות לגרום לכאב כמו זה כגון בעייה בעורקים או בעיה אורטופדית. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. באי ספיקת ורידים בה יש כשל של שסתומים בוריד ולכן הדם זורם הפוך. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בלייזר מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם