רגליים נפוחות-למה ורידים ולא עורקים?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/07/2008 | 15:00 | מאת: חנן בן 63

הרגלים מהברך עד האצבעות התנפחו אצלי לא מזמן. רופא משפחה שלח אותי לבדיקות דם ולבדיקות זרימת דם בורידי הרגליים.ממה שקראתי בפורום זה ובאתרים אחרים ברשת התרשמתי שבדיקת זרימת הדם בורידים היא בדרך כלל הראשונה בתהליך הבדיקות.גם רופא כלי דם התרכז בנושא הזרימה בורידים ואף שלח אותי לבדיקה מתקדמת יותר. (בשתי הבדיקות נמצא שהכל תקין),רופא כלי דם פסק שהברור צריך להימשך בכיוונים אחרים ורופא המשפחה הסכים איתו. אני שואל למה לורידי הרגלים מוקדשת תשומת לב כל כך רבה אצלי ואצל מטופלים אחרים בעוד שלעורקי הרגליים לא מתייחסים בכלל?

העורקים מובילים דם מהלב לרגלים וכאשר נוצרת בעיה בהם אין הדבר מתבטא בנפיחות אלה בכאב או פצעים. לעומת זאת, הורידים מוליכים דם מהרגלים ללב, וכאשר מתקלקלים המסתמים בהם עלולה להיגרם נפיחות

10/07/2008 | 14:49 | מאת: חנן בן 63

מנהל פורום ורידים וכלי דם