נפיחות בקרסול

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/07/2008 | 15:20 | מאת: בת-שבע

שלום הנני בת 75, לאחרונה לחץ הדם שלי 150/70 , (עד לפני 3 חודשים לחץ 140/70 ) סובלת מנפיחות חזקה מאוד בשני הקרסולים ללא כאבים. נוטלת באופן קבוע כדורים: אמלודיפין 5 מ"ג (נוטלת מזה חודשיים) , סימבקור 20 מ"ג, ויטמין E 200 * 2, ויטהקול +D, ויטמין C500 , צנתרום סילבר. בוצעה בדיקת דופלר בינואר 2007 : להלן התוצאות: מערכת הוירידם העמוקה: קוטר הורידים תקין אין עדות לDVT מערכת הורידים השטחית: אין אי ספיקה ספנו-פמורלית, רפלוקס בשליש העליון של השוק, אין אי ספיקה בספנה הקטנה. האם יש פתרון לבעיית הנפיחות ו/או המלצה לבדיקות נוספות. בברכה ובתודה בת-שבע

לבצקת ברגלים עלולות להיות מס' סיבות. אחת מהן היא אי ספיקת ורידים. ניתן לפתור את אי הספיקה באמצעות טיפול מאד יעיל ונוח הנקרא סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy כאשר נעשה בידיים מנוסות, אבל במידה והבצקת נגרמת מסיבות אחרות, כמובן שלא תהיה השפעה משמעותית.

מנהל פורום ורידים וכלי דם