כאבי רגלים - חסימה?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/07/2008 | 15:25 | מאת: ציפי כהן

דר שלום רב, אני בת 51. לפני 10 שנים עברתי ארוע מוחי שהתבטא בחוסר יציבות. חזרתי לתפקוד מלא. לאחרונה יש לי כאבי רגלים בזמן טיפום במדרגות של קומה אחת אפילו וגם בזמן הליכה בעליה. כמו כן חולשה קלה גם בידים וגם ברגלים מידי פעם. אתמול ביצעתי בדיקת עורקי ידיים וגלים והתוצאות הם: בידיים - בשתי הידים נבדקו העורקים סובוקלביה, אקסילרי, ברכיאלי, ואולנרי והודגמה זרימה תקינה ללא הפרעה המודינמית. לסיכום - בדיקת עורקי הידיים תקינה. זרימה עורקית תקינה. ברגלים - בשתי הרלים תרשים דופלר ספקטרום ולחצים תקינים. הנבדקת מבצעת מבחן מאמץ ללא סימנים לאסכמיה ברלגליים. לסיכום בדיקת דופלר עורקי רגלים תקינה. האם יתכן שבכל זאת יש אולי חסימה בורידים למשל? מה אתה מציע? איזה בדיקות לעשות? אני אמורה לטוס לרומניה בתחילת ספטמבר - יש קשר לטיסה? תודה מראש על תשובתך

ממליץ שתפני לאורטופד על מנת שיבדוק את מקור הכאב לגבי ורידים, ניתן לבצע דופלקס ורידים בשאלה של אי ספיקה.

28/07/2008 | 19:14 | מאת: יעקב

לפני כ-8 שנים עברתי צינתור ללב ואחר מספר ימים שהתחלתי ללכת כאבה לי רגל ימין אחרי הליכה של 100מטר. אגב את הצינתור עשו דרך מפסעה של רגל ימין. הרופאים אז אמרו לי שכניראה השתחרר לי מהצינתור של הלב פלק וירד לרגל, ואפילו אמרו לי תודה לאל שזה לא הגיע למקום אחר כמו הראש או הריאות. כיום קשה לי מאוד ללכת אפילו 100 מטר זה הרבה. הרגל עד לאיזור המותניים מאוד כואבת כמו כן נרדמות לי האצבעות של הרגל. בבדיקות שנעשו אמרו לי שיש לי סתימה מעל המיפסעה של העורק שהולך לרגל ימין. השאלה שלי האם אפשר לטפל בבעיה בצינתור או בניתוח, ומה הסיכונים שיש במיקרה של ניתוח. אודה לך

על מנת להחליט על איזו פעולה מדובר צריך לבצע בדיקה מסוג אנגיוגרפיה שזה צנתור של עורקים המובילים לרגל או CTA של האזור. לפי התוצאה ניתן להחליט על סוג ההתערבות שיכולה להיות צינתור עם בלון ותומכן או ניתוח מעקף או ניתוח תיקון מקומי

מנהל פורום ורידים וכלי דם