היריון, ורידים בולטים, טיסה וגרביים אלסטיות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

31/07/2008 | 14:38 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 37, בהיריון שלישי, סובלת מורידים בולטים (תופעה שהוחמרה בהיריון). כרגע הורידים לא מאוד מציקים ואני מקפידה להפעיל את הרגל, להרים רגליים פעם ביום, להימנע מישיבה ממושכת ולהרבות בשתייה. שאלותיי: 1) האם יש *ערך מניעתי* לשימוש בגרביים אלסטיות? האם הוא יאט את קצב החמרת הבעיה? (הייתי מעדיפה להימנע, אי הנוחות הכרוכה בגריבתן בקיץ גדולה מההקלה שהן יביאו לי). 2) אני עומדת לטוס לאירופה בשבוע 37. מעבר להמלצות על תנועה מרובה ושתייה מרובה בזמן הטיסה, האם חשוב שאשתמש בגרביים אלסטיות למניעת נזק כתוצאה מהטיסה? האם יש משהו אחר שכדאי שאעשה לקארת הטיסה?

גרביים יכולת להקל אך לא למנוע הופעת בעיה. ממליץ לגרוב אותן בטיסה, להתהלך אחת ל30 דקות במידת האפשר מס' דקות ולהזיז את הרגלים כל 10 דקות

מנהל פורום ורידים וכלי דם