קומודין או קלקסן

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/08/2008 | 17:58 | מאת: דינה

אני חולה בסרטן השחלות, עם DVT ברגל. במשך חודשיים קיבלתי זריקות קלקסן. השבוע הוצע לי על ידי אחד הרופאים לעבור לקומודין. ישנם רופאים שאינם ששים לכך- מדוע? ומה יעיל יותר מבחינה רפואית?

קומדין נוח יותר מצד אחד כיון שנלקח דרך הפה. מצד שני צריך לבצע מידי מס' ימים בתחילה ואח''כ מס' שבועות בדיקת דם לראות את יעילות התרופה. כמו כן קומדין מופרש דרך הכבד ועלול להיות מושפע אם יש בעיה בכבד. כמו כן תרופות אחרות עלולות להשפיע על יעילותו. ככלל, היעילות של קומדין דומה לזו של קלקסן.

מנהל פורום ורידים וכלי דם