הריון אספירין ואפידורל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/08/2008 | 13:06 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בהריון בשבוע 30. לוקחת מיקרופירין 100מ"ג מדי יום. עקב שילוב של פיברומיאלגיה עם תסמונת אנטיקרדיוליפין. שאלתי היא א. מתי צריך להפסיק את האספירין לקראת סוף ההריון? ב. האם הצורך להפסקה האספירין הוא רק לטובת לקיחת אפידורל או שיש חשש לתינוק או לי לקראת סוף ההריון? ג. האם באמת לקיחת אפידורל תחת השפעת אספירין מסוכנת כפי שמפורסם? כמה זמן הפסקה צריך מהאספירין כדי שאפשר יהיה לקחת אפידורל? ד. האם במצב כזה של לקיחת מדללי דם נהוג לזרז לידה? תודה רבה.

כדאי להפסיק לפחות שבוע את האספירין לפני הלידה על מנת למנוע דמם מיותר. לגבי חשש לפגיעה בעובר, ממליץ שתתייעצי עם גינקולוג

מנהל פורום ורידים וכלי דם