ורידים מהמפסעות וטיסה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/08/2008 | 21:09 | מאת: נועמי

שלום רב, אני בת 69. זה כ-10 שנים יש לי ורידים בולטים בשתי הרגליים. נאמר לי שאלה דליות שמתחילות מהמפסעות, ולכן עלי לגרוב גרביים אלסטיים מכף רגל עד למפסעות. גם הומלץ לי בטיפול כי הורידים נראים מאוד לא טוב. 1 - על איזה טיפול הייתה ממליץ?? יחד עם זה ורידים אלה כמעט ולא מפריעים לי, מלבד האסטטיקה. לפעמים אני גורבת גרביים אלסטים עד לברכיים, כאשר אני עומדת זמן ממושך. 2 - אני עומדת לטוס טיסות ארוכות: כ-5 שעות עד אירופה, הפסקה של 3 שעות, והמשך של כ-11 שעות נוספות!!! האם זה מסוכן עבורי? האם עלי לעשות משהו לפני או תוך כדי הטיסות? תודה מראש, נועמי.

בקשר לטיסה הממושכת ממליץ על גרבים אלסטיות בטיסה, להניע רגלים כל 10 ד' ולהסתובב 5 ד' כל חצי שעה ולשתות הרבה. בקשר לורידים, במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. באי ספיקת ורידים יש כשל של שסתומים בוריד ולכן הדם זורם הפוך , כלומר במקום לכיוון מעלה ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] גורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין . בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות UGS וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים. טיפול בלייזר פחות יעיל מכיוון שמסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות כך שהוא אינו מסוגל לפתור את כל הבעיה בכוחות עצמו. לכן איני ממליץ עליו.. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם