גבעתיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/08/2008 | 10:52 | מאת: רחל

שלום לרופאים מבקשת עזרה דחופה בתחליף לקומודין אני כותבת בדמעות. דואגת לבעלי אם לא יפסיקו לו את לקומודין אומר שאין טעם לחייו רוצה להפסיק את הטיפולים רוצה להפסיק לעבוד כי אין טעם לחייו. רקע :- בעלי עם קוצב לב מ-11/2/08 היה בביקורות והכל נראה תקין אך בעלי הרגיש רע יותר משהיה בלי קוצב ביקשנו פגישה עם הפרופסור של מחלקת הקוצבים שאיתו הייתה לבעלי הפגישה לפני השתלת הקוצב, ב-10/3/08 התקיימה פגישה עם הפרופסור ובעלי אמר לו שהוא לא מרגיש שיפור לאחר השתלת הקוצב תשובתו הייתה שהקוצב לא משפר אלה שומר בבדיקת הקוצב נרשמו הרבה אירועים אך באזה שהוא מקום שם לב הפרופסור שהפלט של הבדיקה הראתה תאריכים מ-2004 שהקוצב לא היה מושתל אצלו זכור לי שביקש לתקן את התאריכים. עוד אמר בעלי לפרופסור שהקוצב כל יום באותה שעה מנגן והפרופסור אמר שהוא הוזה, הפרופסור רשם לבעלי קומודין, בעלי פחד מהקומודין ולא לקח את הקומודין, אך בכדי להוכיח שהוא לא הוזה באחד הפעמים שהקוצב ניגן הספקתי לשמוע גם אני, אך בעלי המשיך להרגיש לא טוב היינו כמה פעמים במיון אך ללא הועיל הכל בסדר ברצוני לציין שבעלי סבל מהשמנת יתר שקל 137 ק"ג לבעלי נכות ברגל כך שלא היה פעיל ב-10/4/08 הקוצב פעל ונתן מכת חשמל הגענו למחלקת הקוצבים ומשם אושפז להשגחה במחלקת הבניים קיבל פרוקור ותחליף לקומודין בעירוי , לאחר יומיים כששכב במחלקת הבניים היגיע מתכנתת מחברת הקוצבים לבדוק את הקוצב ולכייל אותו שלא יופיע תאריך של 2004 בעלי סיפר לה שהקוצב מנגן היא לא התרגשה ואמרה אני יסדר את זה וסידרה מאותו היום הקוצב לא מנגן יותר. כששחררו אותו ממחלקת הבניים בנוסף לכדורים שלקח לפני האשפוז הוסיפו קומודין ופרוקור, ובטלו את הפלוויקס, בעלי זקוק להחלפת מפרקים ברגליים, אך כל אורטופד ביקש אישור קרדיולוג לניתוח, ב-29/4/08 היינו אצל הקרדיולוג של הקופה שלנו ד"ר קיציס והוא סירב בכל תוקף לניתוח וזאת עד שיפחית לפחות 40 ק"ג ממשקלו, והמליץ לו על הרגלי אכילה[מין דיאטה למרות שהוא לא קורא לזה דיאטה] עד היום בעלי השיל ממשקלו 22 ק"ג ומרגיש הרבה יותר טוב. אנו אמורים לקבל נכד חדש והזמנו כרטיסי טיסה לארצות הברית ל-12/08 ל-125 יום ישנה חברה אחת שמוכנה לבטח מצב קודם בגילו [בינואר יהיה בן 64 ] לחודשיים [60 יום] והערכה לעוד חודשיים קיבלנו אפילו אישור לחמישה ימים נוספים בגלל תאריך הטיסה, אך כשנשאלנו איזה תרופות לוקח כל התרופות עברו בשלום רק כקומודין הכשיל את הכל מי שלוקח קומודין לא מבטחים יותר מ-14 יום פנינו לקרדיולוג שלו והוא ביקש שנעשה בדיקת אולתר ובדיקת קריאת הנתונים של הקוצב היינו במחלקת הקוצבים נעשתה לו בדיקה ובשיחה עם הרופאה במחלקה לא הסכימה להוריד לו את הקומודין משום שבקריאת הקוצב היו 460 אירועים ללא תאריכים אך הפלט מ-10/4/08 היום בו הייתה מכת החשמל לפני הכיול. אני נזכרתי שהיינו 12/6/08 ולפחות ניתן לראות כמה אירועים היו עד ה-12/6/08 ולהפחית מאתמול 25/8/08 ולראות שהמצב יותר טוב ועוד עם הפחתה של 22 ק"ג אך הרופאה סירבה ובעלי ביקש שיורידו לו את הקוצב כי אין טעם לחייו עם הוא אסיר שלא יכול לצאת מהמדינה בגלל הקומודין בעלי גמלאי של ק.מ.ג שעובד כמה שעות בכדי לא לישון כל היום ישב לכתוב מכתב למקום עבודתו על הפסקת עבודתו בסוף ספטמבר ואמר שיפסיק לקחת את הכדורים שלוקח משום שאין טעם לחייו אם אינו יכול לצאת מגבולות המדינה [עם ביטוח רפואי] וכל זאת בגלל כדור קומודין , ואמר אני לא צריך להמשיך להרזות לעשות את ניתוח החלפת המפרקים כי איין לי למה לחיות, אנא עזרו לי אנו נשואים 41 שנה ורק היום אחרי גדול הילדים אנו יכולים לחיות את החיים. בבקשה עזרו לבעלי להחליף את כדורי כקומודין בכדורים אחרים, נ.ב אינני מבינה הרבה בדוח הפלט אך ההפרש בין הפלט של 12/6/08 לפלט של 25/8/08 יש כמה עשרות אירועים. אינני יודעת מה אומרים אירועים אלו וממה הם נובעים? האים ממאמץ או מהרמת משקל של כ-10 ק"ג כאשר הוא עוזר לי להרים את חלקי הקלנועית שלו לעלות ולהוריד מהרכב, או כאשר נמצא במכון לשיקום לב במאמץ בהליכון, תודה על סבלנותכם אנא עזרו לבעלי רחל

שלום לך. הסיבה להגבלה בקומדין היא שלעיתים יש שינוי ברמת התרופה והשפעתה בדם וזה עלול לקרות תוך ימים. לעומת זאת קיים טיפול בזריקות תת עוריות שניתן ללמוד לבצע, כמו זריקות אינסולין ואז אין סכנה של שינוי רמות בדם. לזריקות קוראים קלקסן.

27/08/2008 | 15:18 | מאת: רחל

תודה על תשובתך המהירה לקלקסן יש את אותה הבעיה של קומודין, קלקסן אפילו יותר גרוע אחרי מה שקרה לשרון בדקתי בחברת הביטוח שאלות נוספות קשורות 1. בעלי אור כשירד במשקל עוד לעבור ניתוח החלפת מפרקים בבירכיים מה יהיה אז. 2. האם ניתן לעשות השתלות שיניים עם המדללים. 3. כשמפסיקים קומודין האם מפסיקים בהדרגה 4. כשמפסיקים קומודין האם ירקות ירוקים משפיעים על ה-INR לנמוך ושוב תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם