בדיקת US דופלקס של עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/09/2008 | 09:12 | מאת: רבקה

בבדיקה הנ"ל שעברתי ב-24.08.08 נמצא כי מצד שמאל בעורק הפנימי ניראו פלקים מסוידים ומרובים במוצא העורק וכן הודגמה זרימה גבוהה במוצא שמיד אחריה ירידה משמעותית בזרימה וקיים חשד להיצרות של כ- 99%. בעורק הפנימי מצד ימין ניראו פלקים במוצא העורק הגורמים להיצרות של כ-20-40%. אני מבקשת לדעת עד כמה המצב חמור ומה הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיה. אני בת 73 ובינתיים קיבלתי מרופאה כירורגית לכלי דם לקחת מדלל דם בשם PLAVIX במינון של 75 מ.ג. במקום אספרין שלקחתי עד עכשיו באותו מינון. כמו כן ברצוני לשאול: האם יתכן שהבעיה הזו משפיע גם על העיניים כי עוד לפני גילוי הסתימה סבלתי ואני סובלת גם היום ומרגישה כאילו חול בעיניים כל הזמן מה שמפריע לי מאוד בראיה. אני מצפה לתשובתך בהקדם! בתודה מראש רבקה

במידה ובטוחים שהעורק לא סתום לחלוטין כדאי לטפל באמצעות ניתוח או הרחבת בלון וסטנט בצינתור. ההחלטה מבוצעת מול רופא מומחה לכלי דם ויחד איתו. לא בטוח שיש קשר בין ההיצרות בעורק לתחושת ה'חול' בעיניים, אם כי בעיה בעורק הקרוטיס עלולה לגרום להפרעה חולפת או קבועה בראייה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם