דופלקס מערכת ורידית שטחית ועמוקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/09/2008 | 22:46 | מאת: ורדית

שלום רב, הנני בת 45 הסובלת מבעית ורידים זה שנים. עברתי שני ניתוחים חלקיים שלא הועילו. יש לי דליות רבות. הרגל נפוחה . יש לי בצקת באזור הקרסול ואני סובלת מכאבים והתנפחות הרגליים בעיקר בזמן חום או עמידה ממושכת.כיוון שאני עומדת זמן ארוך בעת עבודתי אני הולכת עם גרביים אלסטיות. לאחרונה נשלחתי לבדיקת דופלקס. בממצאים נכתב: בוריד פמורלי משותף הודגם רפלוקס בתגובה למבחן ואלסלוה. וריד הספנה הגדולה מורחבת. הודגם רפלוקס בתגובה למבחן ואלסלוה. במסקנות: הודגם רפלוקס בשסתום GSV SAFENO-FEMORAL. רציתי לדעת מה הטיפול היעיל ביותר במצבי. אחד הרופאים המליץ לי על ניתוח. רופא אחר שלל בטענה שניתוח נוסף לא יועיל. מה דעתך? אודה על תשובתך. ורדית

שלום ורדית . יש סיכוי טוב לעזור לך באמצעות טיפול UGS. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. באי ספיקת ורידים יש כשל של שסתומים בוריד ולכן הדם זורם הפוך , כלומר במקום לכיוון מעלה ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] גורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין . בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ב ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות UGS וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים. טיפול בלייזר פחות יעיל מכיוון שמסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות כך שהוא אינו מסוגל לפתור את כל הבעיה בכוחות עצמו. לכן איני ממליץ עליו.. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

08/09/2008 | 15:07 | מאת: ורדית

שלום ד"ר גלילי ראשית אני מודה לך על תשובתך. שנית, מתוך קריאת ההתכתבויות בפורום שמתי לב שתשובתך די זהה בהרבה מקרים. האם זה משום שמדובר באותן בעיות אצל אנשים שונים? דבר נוסף- האם תוכל להרחיב לגבי ה UGS , מה ההבדל בינה לבין הזרקת קצף( או אולי זה אותו הדבר )? במה הייחוד שלה? תודה מראש ורדית

מנהל פורום ורידים וכלי דם