דימום בפי הטבעת.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/09/2008 | 16:46 | מאת: חי

שלום, מה נשמע? אני בן 20 יש אצלי תופעה שקורת מדי פעם, זה בא בתקופות. יכול להימשך חודש ולהפסיק לזמן מה ושוב לחזור על עצמו. בעשיית הצרכים מאומצת אך לא רק, אני מרגיש כאב חד, ממש כאילו משהו נקרע שם ובנקיון עצמו אפשר לראות מעט דם, טיפה, לא הרבה בכלל. אני לא סובל מעצירות ואין לי תחורים, בצואה עצמה אין כלל דם, וזה לא דימום מתמשך. מה לעשות, לאן לפנות ומה זה יכול להיות? יש לציין שעצירות ותחורים נפוצה במשפחה של אבי. תודה מראש.

קרוב לודאי שיש לך או טחור פנימי שאינו נראה לעין ואינו נמוש על ידך או 'פיסורה' שזה סדק בפי הטבעת. בשני המקרים הבעיה אינה מדאיגה וניתן להתגבר עליה בשלב זה בקלות יחסית. ממליץ בשלב ראשון לפנות לרופא פרוקטולוג [כירורג עם התמחות בבעיות בפי הטבעת] על מנת שיבדוק וינחה אותך לגבי סוגי מזון, טיפול מקומי ומרככי צואה.

01/10/2008 | 04:03 | מאת: חי

תודה רבה דוקטור. שאלה נוספת בעניין, כתבת שניתן להתגבר על זה בקלות בשלב זה, מה עלול לקרות, איזה שלב עוד צריך להגיע? ואיך אני מגיע לרופא פרוקטולוג? תודה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם