קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/10/2008 | 15:00 | מאת: קרן

שלום רב!! לפני 3 וחצי חודשים עברתי הפלה בשבוע 22 להריון עקב קריש דם שהיה לי ובבדיקות דם שעשו לי בבית חולים ה ptt יצא מאורך. אחרי חודשיים עשיתי בדיקות דם חוזרות ויצא -anti cardiolipin igG - 29.1 anti cardiolipin igm- 10.6 pt- sec- 10.3 aptt- 26.3 pt-inr- 0.98 כעת הרופא שלח אותי לעוד בדיקות שבתשלום ואלו התוצאות- pcr f-v leiden- שלילי pcr mthfr- הטרוזיגוט pcr f-ii mutation-תקין מה זה אומר הבדיקות הללו? ועכשיו אם אני יכנס להריון שוב אני יצטרך טיפול או הכל כרגיל? ולמה לפי דעתך זה קרה לי פתאום אחרי שני לידות רגילות וללא עבר במשפחה של מחלות כלי דם וכו'...? תודה רבה!

נראה שיש לך נטיה לקרישיות יתר של הדם. זוהי תופעה יחסית נפוצה אולם כאשר מתרחשת הפלה בעקבות קריש דם כדבריך יש לשקול עם הגינקולוג שלך טיפול נוגד קרישה בזמן ההריון הבא על מנת להפחית את הסיכון להפלה נוספת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם