שאלה לגבי קלקסן וטיסות טרנס אטלנטיות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/10/2008 | 23:48 | מאת: יובל

מבדיקה לבקשתי גילוי אצלי APLA POSITIVE. לא קטסטרופיק. לאחר בדיקה, נאמר לי מהפרופ' כי בטיסות טרנס אטלנטיות עלי להזריק בכדי למנוע סיכון מיותר. זה לא שזה חובה אבל לא מזיק ולהפך יכול להועיל, כמו כן ללכת כל שעתיים וכו'. השאלה היא כזו, בטיסה הקודמת שלי לפני שנתיים נתנה הרופאה המשפחתית זריקה בכמות של 40 מג', עכשיו נתנה בכמות של 80 מג', כאמור אני שוקל 94-95 ק"ג, גובה מטר 182. השאלה שלי , היא מקצת פחד, לפני הטיסה הקרבה, האם ה 80 מג' זה בסדר, האם זה לא גבוהה מידי ויכול לגרום לבעיות או שאפשר להיות רגועים זריקה אחת כזו לא תזיק ולא תשנה מאומה. תודה מראש לעונה, יובל

מקובל לתת מינון של קלקסן כמשקל הגוף פעמיים ביום. כלומר מנה בודדת של 80 מ''ג אינה כלל גבוהה, ולא צפוי שתגרום תופעות ארוכות טווח כיון שהחומר מתפנה כעבור מס' שעות מהגוף

09/10/2008 | 20:53 | מאת: יובל

תודה ד"ר. שנית, האם זה יספיק לטיסה טרנס אטלנטית של 13 שע' לארה"ב. נאמר לי להזריק לפני הטיסה ובטיסת החזור לארץ. כאשר בטיסות הפנים של ה 4-5 שע' אין צורך. כמה זמן בערך מומלץ לפני הטיסה להזריק ? יובל

מנהל פורום ורידים וכלי דם