כפות רגליים ושוקיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/01/2009 | 12:17 | מאת: מני

דוקטור שלום, אני בן 32 ללא עודף משקל ומבצע פעילות גופנית קבועה (אירובית) כמה פעמים בשבוע. בריא פרט לאנמיה קלה מאוד (לדברי הרופא) - המוגלובין 12.5 (כל שאר הערכים בבדיקות הדם היו תקינים, כולל כולסטרול, סוכר ושאר הפרמטרים) לאחרונה התחלתי לסבול מהרגשת קור בכפות הרגליים והידיים, תופעה זו לא הדאיגה אותי והקפדתי לשמור על הידים והרגליים חמות, אולם מה שהדאיג אותי הוא שהעור ברגלים שלי וכפות הרגלים יבש מאוד וכן נראה כי כמות השיער בשוקיים (שני הצדדים) פחתה (אינני סובל מכאבים או הרדמות של הרגליים) נשלחתי ל - EMG וכן עברתי בדיקת אורטופד - הכל יצא תקין. כמו כן ביקרתי אצל רופא עור שטען כי העור שלי יבש מטבעו ועלי להשתמש בתכשירי לחות. שאלתי אליך, האם נשירת השיער ברגלים והעור היבש יכולים להעיד על בעיה באספקת דם לרגלים? וכיצד אתה ממליץ לי להמשיך את הבירור. תודה רבה.

אכן הסימנים שציינת עלולים להופיע במצב של הפרעה באספקת הדם לרגלים אם כי אני לא מעריך שזו הבעיה אצלך. ניתן לברר זאת באמצעות ביקור אצל מומחה לכלי דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם