קשר בין טרום סוכרתי למחלת בירגר?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/01/2009 | 15:21 | מאת: דרר

אני בן כ-63 מוגדר כטרום סוכרתי (תוצאת סוכר כמעט מדי יום 110-140) וסובל מעודף משקל של כ -10% מטופל בכדורים ליצוב לחץ הדם (אנלדקס 5 מ"ג ו-נורבקס 5 מ"ג) וכן סימווקסון 20 מ"ג לטיפול בטרי גליצרידים גם לאימי ז"ל, הייתה סכרת כזו ובנוסף, הייתה לה מחלה בשם "בירגר" עד כמה שאני זוכר,היא סבלה מכאבי שרירים ברגליים לאחר הליכה לא ארוכה והייתה נאלצת לעצור כל פעם לזמן קצר עד שיעברו הכאבים או עד שאספקת הדם לרגלים תתחדש. אחיה, סבל ממחלה כזו כמדומני ועבר השתלת עורקים חדשים ברגלים לפני כמה עשרות שנים. לאחרונה שמתי לב שאני סובל מתופעה דומה כפי שאימי סבלה. אני הולך פחות מחצי קילומטר ומופיעים אצלי כאבי שרירים שמאלצים אותי לנוח) והשאלות: 1-איך אני מוודא שאני לא לוקה במחלה הזו? 2-האם יש טיפול תרופתי במחלה?

למחלת בירגר קשר הדוק עם עישון. הפסקת העישון משפרת משמעותית את המצב. כמו כן עעל מנת לברר האם קיימת בעייה בעורקים, ממליץ לפנות לבדיקת רופא כלי דם לאחר ביצוע דופלר עורקי רגלים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם