טרומבוזה ברגל ונימול בידיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/02/2009 | 23:57 | מאת: סימה

לאבי בן 86 גילו לפני כשלושה שבועות טרומבוזה ברגל ימין, הרגל התנפחה מאוד הוא אושפז בבית חולים ושוחרר להמשך טיפול בבית עם כדורי קומדין וגרב אלסטית עד המפסעה. האם הוא צריך להתהלך עם הגרב כל היום? האם מותר לו להתהלך כרגיל ולחזור לשיגרה? כמו כן מאז שאיבחנו לו את הטרומבוזה ברגל הוא מרגיש נימול בידיים והרגשת קור ממה זה יכול לנבוע ולאיזה רופא לפנות?

כדאי שיתהלך עם הגרב כל היום למעט שכיבה, ואז כדאי להגביה את הרגל מעל גבה החזה. לגבי נימול בידיים ותחושת קור, ממליץ בשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם