סתימת עורק שמאל בצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/02/2009 | 23:53 | מאת: גאולה

ערב טוב, אבקש עזרתך בעניין מסוים המטריד אותי. עברתי שבוע שעבר אירוע מוחי קל שבא לידי ביטוי בנטיית הראש לכיוון צד שמאל ועיניים מתגלגלות ואי יכולתי להגיב לסביבה. בעקבות אירוע מוחי זה פוניתי למיון ושם הבדיקות התבררו כתקינות למעט גילוי עורק שמאל חסום באזור הצוואר(80% סתום). נתונים נוספים לגביי: 1.אני בת 60,בריאה בדר"כ. 2.מעשנת המון במשך שנים רבות. 3.אינני עוסקת בפעילות גופנית. 4.בעקבות האירוע מוחי,שטף הדיבור הפך לאיטי יותר והפה אפילו התעקם במעט. 5.כמעט שאינני חשה את פרק כף היד השמאלי. 6.אני סובלת מיתר לחץ דם. אבקש את עזרתך בדבר תשובות לגביי שאלותיי כדלקמן: *****1-- איך ניתן לטפל ולשקם את סעיפי 5,4(כלומר,שהפה ופרק כף היד יחזרו למצב התקין)? ****2--האם אני מחוייבת בהפסקת עישון? (אני מעשנת כבדה מזה שנים רבות). ****3--שאלה חשובה: מה עלי לעשות במיידית כדי למנוע אירוע מוחי עתידי? אודה מאוד לסיועך! המשך שבוע נפלא! בברכה, גאולה

שלום לך. במצב כמו שלך ממליץ שתפני לנוירולוג ומומחה לכלי דם. כדאי שתעברי CT מוח אם עוד לא עברת, לקביעת מידת הנזק. כדאי לשקול עם מומחה לכלי דם צורך בהתערבות של ניתוח או הרחבת בלון. כדאי מאד להפסיק לעשן. כדאי לבקש שיקום מרופא המשפחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם