מה זה אומר?....

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/02/2009 | 14:02 | מאת: איילה

עשיתי מיפוי כבד עם אריתרוציטים מסומנים לבדוק האם נגע בכבד הוא המנגיומה או משהו אחר. סיכום הבדיקה הוא: תהליך בעל ווסקולריזציה מוגברת באונה השמאלית של הכבד. הממצאים במיפוי לא אופייניים להמנגיומה. באבחנה מבדלת וסקולר מלפורמציה או תהליך אחר. שאלתי היא: מה זה אומר?? מה זה מלפורמציה? אודה לתשובתך.

מלפורמציה וסקולרית היא התפתחות של קובץ כלי דם באופן לא סדיר. לרוב מדובר בבעיה שאין לה משמעות רפואית, אך לעיתים כן יש משמעות . הכל תלוי בנרחבות הבעיה ובסוג התהליך, כלומר אים הוא שפיר , מה שלרוב קורה, אין בעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם