ניתוח קרוטיד

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/02/2009 | 19:21 | מאת: גולני55

שלום דר אני בן 72, לפני שנתיים עברתי צנטור לב והותקן סטנט, אני חולה סכרת, מעשן 50 שנה ואבי נפטר בגיל 73 אחרי שבץ מוחי מאז הצנטור אני סובל אחת לשבועיים (בערך) מהתקף של חנק והזעה בבדיקות מקיפות של כל מערכות הגוף והנפש נתגלה 80% סתימה בקרוטיד שמאל ו 70% בימין הופניתי לנתוח בוולפסון שאלותי הם: מה הסיכוי לחטוף שבץ מוחי אם לא אעבור הניתוח? מה הסיכוי לחטוף שבץ מוחי בזמן הניתוח? מה הסיכוי לחטוף שבץ מוחי אחרי הניתוח? מה התפלגות סוגי השבצים המוחיים? לאיזה בעיות אחרות לצפות?

ראשית, קיימת אופציה של צינתור עם הרחבת בלון וסטנט. שיעור הסיבוכים דומה לניתוח וכולל אירוע מוחי חולף או קבוע 3-6% בממוצע, וכן בעיה לבבית. ממליץ שתתייעץ עם קרדיולוג לגבי הסיכון הלבבי וכן עם מומחה לכלי הדם לגבי סוג הפעולה המתאימה לך

מנהל פורום ורידים וכלי דם