בעיה וסקולרית בכבד???

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/02/2009 | 22:00 | מאת: נויה

בבדיקת אולטרסאונד התגלה נגע בכבד בגודל 3.7 ס"מ. נשלחתי לבדיקת מיפוי שבנדון ולהלן התשובה: בוצע מיפוי של אזור הבטן באריתרוציטים מסומנים. המיפוי כלל בדיקה דינמית, סטטית מוקדמת וסטטית מאוחרת לאחר כ 3 שעות. כמו כן בוצעה בדיקה טומוגרפית (SPECT) של הבטן. בבדיקה הדינמית ובבדיקה הסטטית המוקדמת- אזור פרפוזיה ומאגרי דם מוגברים בחלק תחתון של האונה השמאלית. בבדיקה הסטטית המאוחרת- אזור בעל מאגר דם מוגבר בחלק תחתון וקדמי באונה השמאלית עם עצמת קליטה פחותה יותר לעומת בשלבים מוקדמים. סיכום: תהליך בעל ווסקולריזציה מוגברת באונה השמאלית של הכבד. הממצאים במיפוי לא אופייניים להמנגיומה. באבחנה מבדלת וסקולר מלפורמציה או תהליך אחר. שאלתי היא: מה זה אומר?? מה זה מלפורמציה? אנא תשובה דחופה כי אני מוטרפת מדאגה. תודה.

מלפורמציה וסקולרית היא התפתחות של קובץ כלי דם באופן לא סדיר. לרוב מדובר בבעיה שאין לה משמעות רפואית, אך לעיתים כן יש משמעות . הכל תלוי בנרחבות הבעיה ובסוג התהליך, כלומר אים הוא שפיר , מה שלרוב קורה, אין בעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם