בעיה ללא פתרון דחוףףףףףף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/03/2009 | 17:07 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 38 מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים שמתחילים מהכתף עיקר הכאב מתרכז במרפק האצבעות מתנפחות משנות צבע וטמפרטורה ונימול באצבעות 3 4 5 . הכאבים הם בעיקר בלילות הרגשה שהדם תקוע במרפק במים קרים הידיים משתתקות במים חמים האצבעות משנות צבע ומתנפחות במידה והידיים לא פעילות ומופנות כלפיי מטה הם הופכות להיות כחולות בעיקר יד ימין כאביי תופת עד כדיי כך שאני צריכה להעיר את בעלי בכדיי לשנות תנוחה הפנו אותי לאורטופד ששלח אותי לצילום עמוד שידרה וEMG שניהם יצאו תקינים הפנו אותי לראומטולוג שלדעתו יש חשד לתסמונת רינו ולפגיעה בעצב אונרי.הבעיה היא שהוא הקשיב ללב יש לי קרטגנר סינדרום ואז הבחין באיוושה ואמר שהוא נורא מודאג מעצם זה שאוליי יש חסימה ביד ימין ואיוושה בלב הפנה אותי להמון בדיקות ולאקו לב אני נורא מודאגת מהממצאים וגם התורים נורא ארוכים לכל הבדיקות מה עליי לעשות בינתיים אני לא מקבל תרופות ולא ישנה אשמח לקבל תשובה דחופה תודה מראש

לפי תאורך יכולות להיות שתי סיבות עקריות לבעיה, האחת, תסמונת מוצא החזה thorcic outlet syndrome בה נגרם לחץ על עצבים שיוצאים לכיוון היד מהחזה, ממליץ לפנות לאורטופד המתמחה במיוחד בבעיה זו. סיבה שניה עלולה להיות בעיה בכלי הדם - ממליץ לבצע דופלקס ורידי ידים בשאלה של היצרות או חסימה בורידים. במקביל צריך לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם. בינתיים, ממליץ כאשר את שוכבת להגביה את הידיים על כריות , וכאשר את אינך שוכבת, להגביה מידי פעם את הידיים על מנת לעזור בניקוז הדם

מנהל פורום ורידים וכלי דם