חסימה בוריד/עורק בצוואר?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/03/2009 | 12:02 | מאת: נועה

שלום, אני בת 32. מזה 3 חודשים אני חווה חולשות עם תחושת טרום עלפון. בנוסף, בחודשיים האחרונים אני מרגישה לפעמים שיש לי כאילו בועות שנעות לאורך כלי דם בצוואר בצד שמאל וזה מגיע עד לצד שמאל עליון בחזה. בימים האחרונים אני מרגישה כאילו יש רגעים בהם האיזור קצת מתקשה ומציק וברוב הפעמים זה מלווה בתחושת חולשה. לפני 3 חודשים עשיתי אקו לב, הולטר לב ואק"ג (אק"ג נוסף בוצע לפני שבוע) והכל נראה תקין. בנוסף, יש לי בשועיים האחרונים נימולים הולכים ובאים ביד וברגל שמאל. האם יש אפשרות שנוצרה לי היצרות באחד מכלי הדם העולים לראש? אני לוקחת גלולות מסוג חדש (אורתו ציקלן) מזה 4.5 חודשים. האם כדאי לפנות לבדיקה אצל כירורג כלי דם? האם זה דחוף? תודה רבה

נשמע לי שמדובר בלחץ על עצב ולא בבעיית כלי דם, אם כי ממליץ שתעברי ליתר ביטחון גם דופלקס עורקי צואר. ממליץ שתפני למי שנתן לך את הגלולות ותספרי לו על התופעות כי ייתכן וקיים קשר ואולי כדאי לשקול להחליף את הגלולה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם