ידיים קפואות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/03/2009 | 12:07 | מאת: ז'ואי

לד"ר גלילי שלום רב, אני מאמינה שכבר התייחסת לבעיה כשלי ובכל זאת מבקשת עזרתך. אני סובלת מ CREST ובתוכה מרינו קשה. אני מתכננת לצאת באמצע אפריל לחול ופוחדת מאוד שלא אצליח להשתלט על הקור. האם יש דרך להקל על הקיפאון. בברכה זואי

שלום זואי לרוב אין טיפול יעיל לבעיה למעט המנעות מחשיפה לקור. במקרים מסויימים, ועל כך ממליץ שתתייעצי עם הראומטולוג המטפל, ניתן לנסות טיפול בתרופות מרחיבות כלי דם כגון ניפדיפין. יש מצבים ששוקלים גם ניתוק העצב הסימפטטי בניתוח מוגבל - טורקוסקופיק סימפטקטומיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם