צבע כף היד משתנה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/03/2009 | 21:39 | מאת: jcv

שלום! מזה כחודש ימים לאחר מקלחת במידה וקר לי צבע כף היד משתנה בצורה מוזרה האצבעות מחווירות (צהוב) וכף היד מקבלת צבע סגול. התחושה מוזרה ומפחידה כאחד, ישנה תחושה באצבעות של נימול, אני מיד מנסה לחמם את האצבעות ומקווצת את היד לאגרוף ומרפה כדי לשחרר את הדם אך זה לא עוזר, אתמול החלתתי להשרות את האצבעות בקערה עם מים פושרים/חמים והציפורניים קיבלו צבע לבן ומפחיד אך זה עזר לאחר מספר טבילות של האצבעות התחושה חזרה אך במשך היום יש לי בעיה עם אחת האצבעות כאילו יש לי זרם בקצות האצבע. אני בת 45, בדרך כלל בריאה (מאז שאני זוכרת את עצמי עם לחץ דם נמוך וירידה של ההמוגלובין בין 10-9 ואני מסתדרת עם זה טוב לפעמים אני מקבלת משהו להמוגלובין) לפני כ11 שנים ילדתי את בני ובמהלך ההריון לקחתי אספרין היתה לי בעייה עם דילול הדם ולאחר ההריון הפסקתי בהמלצת הרופא. לשאלתי: מה לעשות? (לפני כ3 חודשים עשיתי בדיקות דם והכל היה תקין מלבד ההמוגלובין שהיה נמוך) האם זה קשור לכלי הדם. אודה לתשובתך.

ייתכן שאת מתארת תופעה בשם רנו בה יש תגובת יתר של כיווץ כלי דם בידיים בעיקר בתגובה לקור. צריך להימנע מחשיפה לקור, וכן לפנות לבירור אצל רופא ראומטולוג

ממליץ שתפני לבדיקת ראומטולוג בשאלה של תופעת רנו בה יש רגישות יתר לקור. הטיפול, בד''כ המנעות מקור. לעיתים, תוספת כדורים

מנהל פורום ורידים וכלי דם