רנו סינדרום

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/03/2009 | 13:25 | מאת: אילת

שלום רב, לפני מס' חודשים פניתי לרופא עם תחושת נימול ושינוי צבע (הלבנה) של יד שמאל, שהחלה "להתפשט" גם ליד ימין. אני בת 30 ובריאה בד"כ. הרופא (רופא משפחה) איבחן רנו סינדרום, המליץ לי להימנע מקור, לחץ נפשי וכמובן להפסיק שוב לעשן (חזרתי לעישון שבועות ספורים לפני-כן). כמו-כן הפנה אותי לנוירולוג במידה וזה יימשך. זה נמשך, ויד שמאל שלי הולכת ונחלשת; רציתי לדעת אם יש מצב שהאצבעות ממש מתקצרות כתוצאה מהבעיות בזרימת הדם? והאם זה הפיך? כלומר האם לכשאצליח להפסיק לעשן, ובמידה ואמנע מחשיפת הידיים לקור, האצבעות יוכלו לשוב למצבן הקודם? זה נראה לי לא כ"כ הגיוני.. כמו-כן, האם הגיוני שרק יד אחת ממש מושפעת מהסינדרום? ליתר דיוק רק צד אחד - גם רגל שמאל שלי לא להיט (ואני כותבת בימין). דבר נוסף - יש לי תור לנוירולוג בקרוב. מלבד רנו, מה עוד יכול לגרום לבעיות בזרימת דם? יכול להיות לחץ על עצב ללא הפרעה לתנועה? האם יכול להיות שכלי דם בצד שמאל נחסמים / חסומים חלקית? בדרך לשבץ? או שמשהו חוסם מ"בחוץ"? איך בודקים את זה? איזה בדיקות יכול נוירולוג לבצע או לשלוח אותי לעשות? אני בודקת לחץ-דם באופן סדיר (נוטלת ריטלין) וביצעתי גם בדיקת דם לא מזמן, והכל היה תקין. סליחה על ההצפה, תודה על כל תשובה. אילת

האצבעות לא אמורות להתקצר ברנו. חיוני להפסיק עישון. ממליץ לפנות גם לראומטולוג. רנו אינו קשור באופן ישיר ומשמעותי לשבץ.

מנהל פורום ורידים וכלי דם