תלסמיה מיינור וקורס טיס.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/03/2009 | 14:16 | מאת: טל

שלום שמי טל ועד לפני כמה ימים הייתי מועמד לקורס טיס של חיל האוויר. לאחר שעברתי את כל המבחנים והבדיקות הרפואיות הגעתי לרופא שריכז את כל התוצאות וגילה שיש לי תלסמיה מיינור. תוצאות הבדיקה הן אלה : HbF 1.2 HbA2 5.1 Hb A1 93.7 הרופא החליט לפסול אותי מהקורס. כאשר דיברתי עם חיל האוויר נאמר לי שישנה אפשרות לערער על ההחלטה באמצעות מומחה אחר. השאלה שלי היא אם תלסמיה מיינור משפיעה באופן משמעותי על טייס בתא הטייס או שזו מחלה לא מזיקה. יש לציין רמת ההמוגלובין הייתה 12.3 וכעת היא 12.8 והיא עולה מבדיקה לבדיקה.

לא נראה לי שישנה השפעה פוסלת לטלסמיה מינור אבל אני ממליץ לך להפנות את השאלה לרופא המטולוג שמתמחה בבעיות אלה

20/03/2009 | 16:37 | מאת: טל

אשמח אם תוכל להפנות אותי לרופא שיכול לעזור לי..

מנהל פורום ורידים וכלי דם