אבחנה לדלקת בכלי דם.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/03/2009 | 18:51 | מאת: ד

שלום, אני בת 20, חיילת, לפניי כחצי שנה החלו לי כאבי פרקים, בעיקר ביד ובגב התחתון. רופא היחידה שלח אותי לסדרת בדיקות דם, ושם התגלה כי בדיקת ה CRP גבוהה מאוד (לפי הסבר הרופא), וגם כי בדיקת ה ESR גבוהה למדיי, לאחר שבועות ספורים התקבלה בדיקת ה C-ANCA והתגלתה כחיובית וגבוהה למדיי. שאלתי היא, מה אומרים תוצאות אלו? בהמשך נשלחתי לבדיקת C-ANCA חוזרת, האם יש סיכוי שהתוצאות ישתנו לחיוב? (מדגישה- ללא כל טיפול תרופתי) מה הטיפול? לתשובתך אודה.

הבדיקות מראות שיש בעיה דלקתית שלא ברור מקורה. C ANCA הנו נוגדן שמצוי גם בדלקות כלי דם. צריך לברר זאת עם רופא ראומטולוג ולחזור כמובן על הבדיקה הלא תקינה על מנת להיות בטוחים בתוצאות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם