תשובת מיפוי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/04/2009 | 14:53 | מאת: אמא

שלום רב, בתי בת 18 עברה מיפוי בכלי ובלוטות לימפהבגפיים עליונות ותחתונות. אודה לך אם תעזור לי בהבנת התשובה: בגפיים תחתונות: הודגמה עליה איטית של החומר עם הדגמת קולטרלים מפותחים בגפה השמאלית וניקוז איטי לבלוטות הלימפה העמוקות. בגפה ימין: הודגמו במידה ירודה כלי הלימפה העמוקים באספקט הלטרלי בעיקר בשוק ועד לברך עם מספר אגמי לימפה קטנים לאורך מהלך הפופליטיאה והטיביאליס/פרוניאליס הפרוקסימליים בשוק עם קליטת חומר מאוחרת יחסית בבלוטות המפשעתיות. המימצאים חשודים להפרעה תיפקודית יתכן משנית להפרעה ורידית או פרימרית עם אנומליות / אטרופיה וכדומה. להמשך בירור במיפוי ורידים - מאגרי דם עם tc-99m-rbc . בגפיים עליונות: עלית חומר איטית יותר במידה מתונה בדרכי הלימפה בגפה שמאלית ומילוי מעט ירוד בהשוואה לימנית אך ללא עדות ברורה להפרעה משמעותית ולאסימטריה ברורה במהלך ובניקוז הליממפתי דו צדדית וניקוז חומר טוב לבלוטות הלימפה האקסילריות דו צדדית, ייתכן שמדובר בשינויים קלים של ספזם וכדומה או וריאנט תקין וללא הפרעה תיפקודית ברורה משמאל. תודה מראש אמא מודאגת :

מבקש שתצייני את הסיבה , כלומר ההסתמנות הקלינית שבעקבותיה נעשתה הבדיקה, ואז אוכל להתייחס

מנהל פורום ורידים וכלי דם