המטומה אחרי צינטור והקשר להפסקה במתן שתן

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/04/2009 | 22:50 | מאת: רינת

ד"ר גלילי שלום, אימי עברה צינטור לב לפני כשלושה שבועות שבהמהלכה נגרם קרע בעורק הראשי והיה שטף דם ביטני, אחרי מספר שעות ביצעו שוב צינטור והצליחו לסגור. כתוצאה מכך יש לה המטומה גדולה מאוד וכל אותה תקופה היא עם קטטר. ניסו להוריד מספר פעמים את הקטטר אבל ביום השני להורדה היא לא יכלה לתת שתן ושמו מחדש. האם באמת זה בגלל שההמטומה לוחצת על שלפוחית השתן וצריך הרבה זמן או שיש בעיה אולי אחרת שכדאי לבדוק?? תודה רבה על עזרתך,

המטומה בבטן לא אמורה להפריע למתן שתן בלי קטטר, לכן כדאי לחפש סיבות אחרות . ממליץ להתייעץ בנושא זה עם אורולוג. ייתכן שמדובר בבעיה בהתכווצות שלפוחית השתן או בעיה אחרת

מנהל פורום ורידים וכלי דם