תופעות לואי משימוש בתוספת חמצן (מבלון או מחולל גז)

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/04/2009 | 07:29 | מאת: יורם

האם שימוש לאורך זמן בתוספת חמצן באמצאות בלון חמצן ואו מחולל עשויים לגרום לתופעות בלתי רצויות? האם הדבר עלול לגרום לאספירציה ופליטה מרובה של של רוק(ריר) עם בועות אויר?

מתן חמצן 100% לזמן ממושך של קרוב ל24 שעות עלול לפגוע בריאות . אך הכל תלוי בהקשר ובסוג המחלה הבסיסית שמחייבת שימוש בחמצן. אספירציה ופליטה מרובה של ריר עם בועות אויר קשורה למצב הריאתי , האם החולה מונשם, האם יש לו טרכאוסטומיה, והאם מבצעים ניקוזים וניקויים מספיקים של מערכת הנשימה.

14/04/2009 | 12:23 | מאת: יורם

לדר' גלילי תודה על ההתיחסות, חג שמח יורם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם