בדיקת קרישיות דם בנטילה של גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/04/2009 | 23:10 | מאת: חנה

ברצוני לדעת מהן בדיקות הדם המיועדות לאיתור נטיה סמויה לקרישיות הדם כאשר נוטלים גלולות למניעת הריון. בעבר הרופא הפנה אותי לבדיקות תפקודי קרישה, אך אני מבינה שמדובר בבדיקות שבסל הבריאות, והן לא הבדיקות הרלוונטיות לגילוי נטייה סמויה לקרישיות הדם. אני מבינה שהבדיקות הרלוונטיות אינן בסל, אך אני בכל זאת מעונינת לעשותן, ולכן אודה לך אם תכתוב לי כאן מה הן הבדיקות הרלוונטיות. תודה.

מדובר בקבוצת בדיקות שכוללות בין השאר פקטור V ליידן MTHFR הומוציסטאין, ועוד. בדיקות אלה מיועדות כפי שאמרת ובצדק, לגלות נטייה לקרישיות יתר ואינן כיום בסל.

מנהל פורום ורידים וכלי דם