קריש דם ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/05/2009 | 23:40 | מאת: אלה

לאחרונה קראתי על כמה מקרים של קריש דם בנשים צעירות...הבנתי שבהרבה מקרים כאב ברגל הוא הסימן הראשוני לאירוע כזה אני בת 19, כבר יומיים יש לי כאבים ברגל שמאל, כאב לא נקודתי, ממעל הברך ולאורך השוק, כאב כילו יש לי חוסר זרימה באיור והרגל נחלשת רציתי לשאול אם יש עוד סימנים שיכולים לחזק אבחנה של אירוע קריש דם ולא של כאב ברגל ממקור אחר...פשוט הכאב לא מרגיש לי כאילו מקורו בשריר או בעצם

סמנים נוספים לקריש דם בוריד הם נפיחות ברגל וקושי בהליכה. בדיקה בשל דופלקס ורידים שוללת או מחייבת את האבחנה.

10/05/2009 | 20:58 | מאת: אלה

האם העובדה שמדובר בכאב לא נקודתי (עכשיו הוא מתמקד בברך, בבוקר הוא התמקד בכף הרגל ולפעמים הוא פשוט בצורת הבזקי כאב בשוק) מחזקת או מחישה את האפשרות שזה קריש דם?

מנהל פורום ורידים וכלי דם