מפרצת?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/05/2009 | 07:41 | מאת: יואל

שלום רב. בן 60, סכרתי(פחות או יותר מאוזן), בעברי אוטם קדמי בשנת 92' וניתוח 4 מעקפים בסוף 95' ואש גם הפסקתי עישון כבד, נוטל תרופות לסכרת, כולל אינסולין, מעט לאיזון לחץ דם שכיום תקין, נוטל אספירי על בסיס יומי. איני ישן היטב ומתעורר לעיתים כאשר כל גופי ובעיקר הראש פועם בקצב הלב כאילו מן משאבה גדולה פועלת בתוכי. במשך היום התופעה מופיעה לעיתים אך בעוצמנה נמוכה. רופאת המשפחה מפנה אותי ראשית לבדיקת דופלר צווארי (CEROYIS) ולאחר מכן ל CT חזה ובטן בחשד של מפרצת במקום כל שהוא. אבקש התייחסות והאם ישנו חשד גם למפרצת בראש וכן מה הדחיפות בביצוע הבדיקות הנ"ל. בתודה מראש יואל

לא נראה לי על סמך הנתונים שמסרת שיש דרגת חשד גבוהה למפרצת ראש או בטן. בכל אופן, לפי דבריך אתה נשלח לביצוע סי טי חזה ובטן, ולא ניתן לשלול בעיה בראש כל עוד לא מבצעים סי טי מוח אליו לא נשלחת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם