כאבים בקסול רגל שמאל כנראה ווריד

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/05/2009 | 16:57 | מאת: יוגב

לפני כשנה התחלתי להרגיש כאבים באזור הפטושון המדיאלי של קרסול שמאל לא היו שום סימנים והרופאים בצבא חשבו שזה סתם דלרת בגיד ודחפו לי כל מיני איבופן ותרופות כאלו .. כל זה לא עזר בכלל עד שלפני כמה חודשים התחיל לצאת לי מין נפיחות כזאת במקום הכואב.. הלכתי לרופא של הצבא הוא אמר לי שזה הוריד והפנה אותי לאולטראסאונד... היום אני כבר לא סומך על הצבא והייתי רוצה להתיעץ איתכם בטיפול שכדאי לי לעשות .. זה פשוט גרם לי שנה לא לרוץ ולא לעשות שום פעילות בצבא לצערי גם לא יכלתי לשחק כדורגל .. היום שסוף סוף כנראה יודעים מה זה אני רוצה לטפל בזה ולחזור כמה שיותר מהר לכשירות.. אני מוסיף לכם פה תמונה להמחשה לאייך זה נראה.. אבל אני יכול להגיד לכם שזה כואב מאוד ולפעמים זה היה מפריע לי לישון והייתי קם מהשינה בלילה מכאבים..קשה לי בעיקר לעלות מדרגות ובכלל לדרוך על רגל שמאל לבד זה כאבי טופת.. אנא תמליצו לי על הטיפול הכי טוב והכי מהיר כדי שאני אבקש מהרופא בצבא להפנות אותי אליו... תודה מראש יוגב

במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. לגבי התמונות, לא הצלחתי לראות, ממליץ שתשלח למייל שלי [email protected]

מנהל פורום ורידים וכלי דם