הסמקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/05/2009 | 12:57 | מאת: neta

שלום, אני מכינה עבודה על הסמקה במסגרת תואר בפסיכולוגיה. אודה לקבלת הסבר פיזיולוגי לתופעה. אני מבינה שמדובר בהתרחבות כלי דם, אך ידוע לי גם שכאשר פועלת המערכת הסימפטטית דווקא מתכווצים כלי הדם. אשמח גם לקבל סקירה של שיטות הטיפול האפשריות, אני מכירה את הניתוח, אך אני משערת שיש אפשרויות נוספות. תודה רבה.

הסמקה אכן היא הרחבה של כלי דם דקים ומילויים בדם. יכולה להיות בתגובה לגרוי רגשי, אלכוהול או עליית טמפרטורה וכן מאמץ גופני. מדובר בהרפיית כלי דם שמתווכת גם באופן עצבי וגם הורמונלי. עצבוב סימפטטי אמנם מכווץ כלי דם אך יש גם עיצבוב פרהסימפטטי שעשוי לגרום לפעולה הפוכה. לעיתים טיפול באור ממוקד = IPL או לייזר יכול להועיל

מנהל פורום ורידים וכלי דם