ורידים בהריון - זקוקה לעצה דחופה אני ממש לחוצה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

31/05/2009 | 08:38 | מאת: ריקי

אני בת 34.5 בתחילת חודש שישי להריון שלישי.בהריונות הקודמים לא היו לי כאבים או התנפחויות כאלו וכעת אני סובלת מורידים ברגליים שכל יום הולכים ומתבלטים יותר. הבעיה היא שיש גם ורידים במפשעה ואתמול פשוט גיליתי (לא היה יום קודם) שכל השפה החיצונית השמאלית באיבר המין התעוותה והתמלאה בגושים - רואים בבירור שזהו הוריד. האם הגושים שרואים עלולים לגרום לפקקת? מהו בדיוק המצב בפקקת ואיך ניתן להימנע? אני עובדת כמעט 10 שעות ביום בישיבה רצופה במשרד, וכל התרוממות מהכיסא מלווה בכאבי תופת במפשעה.גם הרגליים כואבות אבל לא בעוצמה כמו המפשעה. ההליכות היחידות שאני עושה במהלך היום זה עם הכלב וריצה אחרי הילדים. האם יש פתרון למפשעה מלבד גרבונים? החום כבר מקשה עלי.

הריון גורם להחמרה בבעיית ורידים בשל לחץ הרחם על ורידי האגן, לכן יש בלט ורידים במפשעה וכן ההורמונים שמרחיבים את הורידים. לאחר ההריון הכל נוטה להשתפר. בכל אופן, במהלך ההריון ממליץ על שכיבה מרובה עם רגלים מוגבהות מעל גבה החזה ככל שהזמן מאפשר, כולל בלילה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם