דופלקס - עורק הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/06/2009 | 11:53 | מאת: אריאלה

בעלי בן 58 סובל מסכרת נוטל תרופות, עבר לאחרונה בדיקת דופלקס עורקי צוואר התוצאות העורק הימני: CCA 85/24 CAROTID BULB 66/22 PROX ICA 416/150 DIST ICA 120/45 ECA 124/34 VA 40/21 ICA/CCA 4.9 בעקבות תוצאות אלו הופנה לניתוח RT CAROTID ENDARTERECTOMY רציתי לדעת מה נעשה במהלך הניתוח ומהם הסיכונים בניתוח מסוג זה. האם ניתוח כזה הינו נפוץ?

מדובר בניתוח נפוץ בכל העולם ובארץ מזה שנים רבות. לאחר הרדמה אזורית או כללית מגלים את העורק המוצר דרך חתך לאורך הצואר באורך משתנה, פותחים את העורק לאורכו ומנקים את שכבת המשקעים מהדופן. לאחר מכן סוגרים את החתך לרוב בעזרת תלאי מחומר סינטטי. הניתוח נמשך לרוב בין 1.5 ל3 שעות. סיכונים פחות מ6 אחוז של אירוע מוחי חולף או קבוע, בעיות לב באחוזים נמוכים , ולעיתים הצטברות דם בחתך שדורשת פתיחה חוזרת בשעות שלאחר הניתוח. יש לזכור שרוב המנתחים מנוסים בניתוח זה ושיעור הסיבוכים נמוך. .

מנהל פורום ורידים וכלי דם