רגישות לקומאדין?סימני הרעלה?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/06/2009 | 19:54 | מאת: גייקוב

כתוצאה מתסחיף ריאתי לוקח חצי שנה קומאדין.תופעות הלוואי הן פריחה בעור, גרד, עייפות רבה ונמנמת,סימנים סגולים בצלקות,סימנים אדומים בעור הפנים שהופכים לפצע מוגלתי לאחר כמה ימים. עיניים צהובות. האם יש כאן סימנים להרעלה או לפגיעה בכבד?בדיקות דם מראות רמה גבוהה של גליצרידים וADL החולה נוטל באופן קבוע אטרוקסין בגלל כריתת בלוטה.האם יש התנגשות בין התרופות?האם כדאי להחליף את הקומדין באספירין או בתרופה אחרת?רמת הINR לא מגיעה ל2,אבל הסימנים הנ"ל מדאיגים.מה לגבי שימוש בקלקסן?לפי מאמרים נשמע שגם שם יש סכנות ותופעות לא נעימות ואפילו סכנת חיים. תודה רבה

ממליץ בדחיפות לעבור בדיקות במסגרת הרופא המטפל כיון שעלול להיות נזק לכבד או דלקת בכבד. כמו כן יש לברר את נושא התלונות ולשקול טיפול בתרופה אחרת .

08/06/2009 | 00:20 | מאת: גייקוב

לך על תשובתך המהירה לאחר העלאת מינון הקומדין הגיעה רמת הINR לרמה הנדרשת. עכשיו ניתן יהיה לבקש מהרופאה לבדוק את תפקודי הכבד. אלו בדיקות רצוי לעשות?האם מספיקה רופאת המשפחה או שכדאי לפנות למומחה אחר? כיצד מטפלים בדלקת בכבד?האם שימוש בקלקסן לדילול הדם יכול להחליף שימוש בקומדין?אם לא אילו תרופות יכולות כן להחליף קומדין? תודה מראש על תשובותיך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם