ורידים צרים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/06/2009 | 01:48 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני בת 20 וכשהלכתי לתרום דם אמרו לי שאיני יכולה מכיוון שהוורידים שלי צרים מידי. ומאז כל פעם שהלכתי לעשות בדיקות דם, האחיות התקשו למצוא את הוריד. ופעם אחת, לאחר ניסיונות רבים וכואבים של האחות למצוא את הוריד במרפק (שלא הצליחו) היא הייתה צריכה לתקוע את המחט בגב כף היד וגם הדם זרם לאט מאוד ורק כמות קטנה יצאה (האחות אמרה שזה אולי בגלל שהיה לי קר לפני). בכל הפעמים האלה אמרו לי שיש לי ורידים צרים. שאלתי היא - האם זה מסוכן? האם זה יכול לגרום לסיבוכים כלשהם? האם אני צריכה להימנע ממשהו? ושאלה נוספת - מזה כמה ימים אני לוקחת גלולות משולבות למניעת הריון. בבדיקת דם נמצא שיש לי רמת פיברינוגן גבוהה, אך הגניקולוג אמר שזה לא חשוב ויכול להיות אפילו תוצאה של התקררות קלה. האם ורידים צרים יכולים להוות בעיה עם הגלולות (יותר סיכוי לקרישי דם)? סליחה על האורך ותודה רבה!

כעיקרון ורידים צרים לא מהווים סיכון רפואי אלה בעיה לאחות שצריכה לקחת דם בעת הצורך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם