סתימות והיצרות בעורקיי הרגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/06/2009 | 15:13 | מאת: לי

שלום רב, סבתא שלי סובלת מכאבים חזקים מאוד בכפות הרגליים. בבדיקת דולפר שהיא עברה התגלו ברגל ימין ושמאל היצרות בעורק הפאמורלי של הרגל וסתימות בעורקים האינפרפופוליטליים, הומלץ לה ע"י הרופא לעשות הרבה הליכות על מנת לשפר את המצב ולצמצם את הכאב אך ללא הועיל- יותר מכך, כל כך קשה לה לעשות הליכות והכאב חזק מנשוא. איזה טיפול היית ממליץ לעשות למניעת הבעיה או לצמצומה? יש סוג של ספורט ללא הליכה שהיא תוכל לעשות שישפר את מצבה? תודה רבה מראש

ניתן לנסות טיפול בתרופה בשם טרנטל, לעיתים היא משפרת את הכאב. בקשו אותה מהרופא המטפל. ניתן לשקול בהתאם למצבה קניית מכשיר לתרגול הרגלים, כגון הליכון או אופני כושר, אולם רק אם מצבה הגופני מאפשר זאת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם