כלי דם?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/06/2009 | 12:50 | מאת: גלי

שלום אני בחורה בת 43 ליפני כשנה עברתי אירוע כמעיין דקירה חזקה בקודקוד הראש בצד ימין ומיספר שניות לא ראיתי כלום כמעיין מסך שחור לאחר מיכן חזרה לי הראייה ונותרתי עים חולשת פלג גוף שמאל יד ורגל מאז אני נוטלת אספירין 100 מ"ג עשו לי מייר מוח היה כתוב מוקדים בחומר הלבן של המוח דו"צ שאינם ספציפיים ייתכן על רקע של כאבי ראש כרוניים. אוו טראומה קלה בעבר. או מחלת כלי דם קטנים. ומאז אני בבירור במכון לטרשת נפוצה ללא אבחנה ברורה בימים האחרונים יומים אני עים קושי בהליכה מיתעייפת מהר ויצא לי מעיין כתם אפשר להגיד גדול ירוק סגול כמו וריד שהיתפוצץ וכואב למגע וגם המקום נפוח למי עלי ליפנות והאים זה קשור למחלת כלי דם קטנים כפי שמצוין במייר מוח אילו בדיקות עושים כדי לאבחן מחלה זו? אני עומדת ליפני מייר מוח נוסף בסוף חודש זה והרופא כתב בשאלת המייר האים ווקסולרי מה הכוונה? תודה גלי.

ניתן לעשות MRA של המוח ולאתר מחלת כלי דם קטנים. וסקולרי=כלי דם

בנוסף, ממליץ שאם לא עשו עדין, שיעשו דופלקס עורקי הצואר בשאלה של היצרות. בנוסף שיבצעו דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אין לכך קשר לבעיה בכלי הדם במוח.

מנהל פורום ורידים וכלי דם