הפרעה המודינמית קשה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/07/2009 | 11:53 | מאת: ליאת

שלום רב אבי עבר לפני כשנה וחצי ניתוח לפתיחת עורק התרדמה בצד ימין ומאז הוגדרה סתימה של 55%(בערך) בבדיקות דופלר שנעשות מאז הניתוח כל חצי שנה ,אתמול בבדיקה נוספת של מעקב אחרי חצי שנה נמצאה הפרעה המודינמית קשה בצד המנותח. עלי לציין שמאז הניתוח אבי מתלונן על כאבים וחוסר נוחות שיתוק חלקי של מקום הניתוח ישנן בצקות ונפיחות. מה ניתן לעשות עם זה? כיצד מטפלים במצב כזה? תודה מראש

אחד הסיבוכים של כל ניתוח הוא כאב באזור הצלקת ולעיתים גם תחושת רדימות ועמימות. לרוב ישנו שיפור הדרגתי בתלונות. כנ''ל לגבי נפיחות מקומית. לגבי התשובה של הפרעה המודינמית קשה, נראה שקיימת שוב היצרות בעורק ויש לשקול יחד עם מומחה לכלי דם צורך בהתערבות של פתיחה עם בלון וסטנט דרך צינתור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם