DVT

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/07/2009 | 15:07 | מאת: אתי

שלום, אני אתי בת 22 לפני כעשרה ימים לערך אושפתי עקב dvt ברגל שמאל חמישה ימים הייתי מאושפזת וטופלתי ע"י זריקות קלקסן וקומדין.כרגע הנני מטופלת בקומדין והinr יציב ישנו שיפור עצום בהליכה ובכאבים וכן שיפור במצב הנפיחות אבל עדיין ישנה נפיחות. תוך כמה זמן תרד הנפיחות? והאם אתה ממליץ על לבישת גרב אלסטית ואם זה מזרז את זמן ההחלמה?

בDVT נגרם קריש דם בורידים העמוקים ברגל. לאחר מס' ימים יש שיפור בשל פתיחת ורידים נוספים שעוקפים את החסימה וכן בשל פירוק חלקי של הקריש . תהליך הפירוק נמשך באופן איטי ולעיתים קרובות הקריש נמס לחלוטין אולם בקרוב למחצית מהמקרים עלול להיגרם נזק קבוע לשסתומים הפנימים בוריד ונוצר מצב של אי ספיקה כרונית. ניתן לבדוק האם הופיע מצב זה באמצעות מעקב דופלקס ורידים. גרב אלסטי עשוי להקל בשלב הראשון על התחושות ועל הנפיחות אולם אינו פותר את הבעיה. ממליץ גם להגביה את כף הרגל בזמן שכיבה מעל גבה החזה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם