כאבים בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/07/2009 | 18:55 | מאת: עמוס

מזה מספר חדשים סובל מכאב עז בשריר התאומים ברגל ימין.לפני כשבועיים עברתי דופלקס מערכת העורקים ברגליים.תןצאות הבדיקה:ללא שינויים איסכמיים בשתי הרגליים. abi במנוחה רגל שמאל 1.05 רגל ימין 0.71.ל.ד במנוחה רגל שמאל 162 רגל ימין 110.נמושו דפקים בכל התחנות מוחלש בצד ימין.המלצת הרופא :להמשיך ללכת והרבה. בן 64 לפני ארבע שנים עברתי ניתוח cea בהצלחה. תרופות שנוטל:לופרסור ארוס 190 מ"ג *1 סימווסטטין 20 מ"ג *1 ואסקיס פלוס *1 אין לי בעיה להמשיך לצעוד למרות הכאב החזק (צועד על הליכון כ-3 פעמים בשבוע 8 ק"מ בכל פעם).שאלתי איך אפשר להעלים ו/ או להקטין הכאב למינימום ? בברכה עמוס

לפי הבדיקה קרוב לודאי שיש חסימה או היצרות יותר מבינונית ברגל ימין שנגרמת לרוב בשל טרשת העורקים. ממליץ על המשך תירגול הליכה, דבר שעשוי להקל בהמשך ע''י בניית כלי דם עוקפים לחסימה, וכן ניתן לנסות טיפול בתרופה בשם טרנטל במשך חודש, אם מופיעה הקלה, ניתן להמשיך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם