לחץ דם בעורק של כף הרגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/07/2009 | 22:05 | מאת: דני

היתה אבחנה שיש דופק מוחלש בכף הרגל,ומדדתי לחץ דם והיה 135 על 85 ובזרוע 110 על 70 האם זה לבד מעיד שאין חסימה בעורקים?האם לחץ דם בעורקים בכף הרגל יותר גבוה מהזרוע זה נורמלי?מדדתי כשהרגל שטוחה מונחת על המיטה

תחושת עוצמת הדופק הנה סובייקטיבית ושונה מבודק לבודק. לגבי לחצי הדם, ברגל לרוב ל.ד מעט מוגבר כאשר המצב תקין מזה שבידיים. דופלר עורקי רגלים הנו בדיקה לא פולשנית שמאפשרת לדעת באופן אובייקטיבי האם קיימת בעיה בעורקים.

16/07/2009 | 11:10 | מאת: דני

לא כל כך הבנתי את התשובה האם מה שכתבת "מעט מוגבר כאשר המצב תקין מזה שבידיים"הכוונה שמצב זרימת הדם ברגל יותר טוב מהיד במקרה כזה?

מנהל פורום ורידים וכלי דם