טרומבוזה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/07/2009 | 12:25 | מאת: מזרחי בלה

שלום רב. לפני שלושה חודשים הגעתי למיון בגלל צועה שחורה ומשם הכל התחיל לדרדר. עשו לי בדיקת גאסטרו וגילו דליות בוושט דרגה 2 ואולטרסאונד ומתברר שיש קריש דם שיושב לו בענף הראשי של הכבד ונוצרה פקקת. עשו לי את כל הבדיקות האפשריות אם זה קרישיות יתר וכל תפקודי הכבד כל הבדיקות יצאו בסדר. שלחו אותי הביתה עם קומדין דראלין ולוסק. כעבור חודש הגעתי לטיפול נמרץ בגלל התעלפות והקאת דם המון דם, קיבלתי 2 מנות דם , ושוב נשלחתי לגאסטרו עשו לי קשירה של 6 דליות, הפעם נשלחתי הביתה עם קליקסאן להזרקה במקום הקומדין. כעבור שבועיים עברתי שוב קשירה של 5 דליות. אני נמצאת בחוסר אונים כי לא יודעים מה הגורם. אני בחורה בריאה בת 34 ספורטאית בחיים לא סבלתי משום בעיה רפואית כלשהי.

שלום. את מתארת מצב של לחץ גבוה שנוצר במערכת הורידים המתנקזת לכבד - המערכת הפורטלית. הדליות בושט הינן תוצאה של בעיה זו. גם הטיפול בתרופות נוגדות הקרישה מחמירות את הבעיה מבחינת הופעת הדמם. ממליץ שתעברי בירור מקיף כולל MRA שידגים את כלי הדם הכבדיים והאים והיכן קיימת כעת בעיה, וכן הערכה של מצב הכבד עצמו [מבצעים זאת ע''י הפטולוג]

מנהל פורום ורידים וכלי דם