קרשיות דם וגלולות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/07/2009 | 16:58 | מאת: עינת

בת 34, נוטלת גלולות בגלל שחלות פוליציסטיות. מעשנת חצי קופסא ביום בבדיקת קרישיות דם: פקטור 5:הטרוזיגוט פקטור 2: תקין MTHFR: הטרוזיגוט האם מותר לי לקחת גלולות? אם אני יורדת במינון העישון האם עדיין אני בסיכון גבוה בלי שום קשר לעישון? תודה

את בהחלט בסיכון גבוה להופעת קרישים. ממליץ שתתייעצי עם רופא המטולוג במרפאת קרישיות יתר, וכן, במידה ואת טסה למרחקים של מעל 3 שנות, כדאי להזיז כל מס' דקות את הרגלים, לשתות, להשתמש בגרב אלסטי עד הברך ולהשתדל להלך לעיתים קרובות במטוס.

מנהל פורום ורידים וכלי דם