תוצאות דופלר עורקי צואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/08/2009 | 19:59 | מאת: בת מודאגת

שלום רב אבי בן 83 סובל מהיסטוריה של פרפור פרוזדורים כרוני. מוטפל בקומאדין באופן קבוע. בבדיקה שגרתית אצל רופאת המשפחה נשלח לעשות דופלר של עורקי הצואר. תוצאות הבדיקה; C.C.A - ימין 88 שמאל: 73 E.C.A - ימין: 190 שמאל: 106 ICA PROXIMALI - ימין : 121 שמאל; חסימה ICA DISTAL - ימין : 138 עורק החוליות - כיוון זרימה תקין צד שמאל: ביפורקציה בגובה רגיל צד ימין: רבדים טרשטיים במוצא ICA גורמים להיצרות עד 50% ללא הפרעה המו--דינאמית. לסיכום: ימין חסימה של ICA שמאל: היצרות עד 50% של ICA אודה לך על הסבר והמלצתך. האם יש צורך בהתערבות ניתוחית, או אחרת? תודה רבה מראש

בחסימה אין צורך להתערב ניתוחית או אחרת. לגבי ההיצרות של 50% משמאל, יש לעקוב ולחזור על הבדיקה כל מספר חודשים

02/08/2009 | 17:29 | מאת: בת מודאגת

תודה על תגובתך המהירה. אודה לך אם תסביר לי מה הכוונה בחסימה ומדוע דווקא בחסימה לא מתערבים כלל. האם גם לא תרופתית? מה משמעות תוצאות הבדיקה מבחינת סכנה לארועים מוחיים ולבביים? תודה מראש וסליחה על "הנדנוד"

מנהל פורום ורידים וכלי דם