פקקת בורידים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/08/2009 | 16:07 | מאת: מאיר

ד"ר גלילי שלום! לפני כמספר שנים נחבלתי ברגל ימין, באזור שריר התאומים. בהמשך לחבלה התגלה לי dvt בוריד גסטרוקנמיוס שהודגם בלפחות 5-6 בדיקות דופלר, וכמו כן בורידים שטחיים. לאחר 3 חודשים מן הפציעה נעלם הקריש. אולם בבדיקת דופלר לאחר כשנה הודגם וריד ספנה מורחב המתאים למצב לאחר פקקת. האם לאחר החבלה ישנו סיכון גבוה יותר לחזרת הפקקת? האם אני יכול להמשיך בשגרה היומיומית ללא חשש? מהי המשמעות של הוריד המורחב?

כדאי שתעבור בדיקה לקרישיות יתר - טרומבופיליה אצל רופא המטולוג. כמו כן, ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים . במידה ויש אי ספיקה ממליץ לטפל.

מנהל פורום ורידים וכלי דם